woensdag 23 januari 2013

Proud Projector plant eigen Filmfestival

België – De Limburgse organisatie Proud Projector pakt in april uit met een bijzonder filmfestival. Dat staat te lezen op de Facebook- pagina van de organisatie. Dit is niet het enige nieuws waarmee de Limburgers in het nieuwe jaar mee uitpakken.

Proud Projector projecteerde vorig jaar elf films in Genk en trok met de gedichtententoonstelling Roerloze ontploffingen doorheen het hele land.

Vanaf nu is Proud Projector een onderdeel van MOOOV geworden. Dat betekent enerzijds dat de betere film nog sneller in Genk te zien zal zijn, maar anderzijds dat Proud Projector niet langer op maandelijkse basis in Euroscoop zal vertoeven. Drie partners (Open Doek uit Turnhout, Cinema Novo uit Brugge en Projector uit Genk) gaan voortaan samen – onder de naam MOOOV – voor een straf filmprogramma.

Proud Projector valt hiermee niet uit de boot maar zal dus op maat van de nieuwe programmering aan bod komen, telkens met een inleiding. Dat zal voortaan dus niet meer de 1e donderdag van de maand zijn, maar op basis van de beschikbaarheid van kwaliteitsvolle films binnen het HoLeBi / Trans thema.

Proud Projector ziet het vooral als een kans om hun prille werking te evalueren en breed open te trekken naar meer dan enkel film. Het succes van onze reizende gedichtententoonstelling heeft immers bewezen dat er een reële behoefte is naar een culturele agenda.

bron: GaySite.be