maandag 21 januari 2013

Nieuwe Antidiscriminatiewet discrimineert Homo's


In Australië is ophef ontstaan over een nieuw wetsontwerp dat homofobie in de toekomst tegen moet gaan. In de nieuwe wet is opgenomen dat homofobie in de sport strafbaar wordt maar homohaat dat voortvloeit uit een bepaalde geloofsovertuiging niet zal worden vervolgd.

De nieuwe wet zal al de andere antidiscriminatiewetten in Australië vervangen. Anti-homo spreekkoren maar ook homofobe uitspraken van sporters en trainers worden in de nieuwe situatie strafbaar.

Maar vergelijkbare uitspraken van leden van religieuze instellingen zullen niet worden vervolgd. Ook het weigeren van homoseksuele mede- werkers in kerkelijke instellingen blijft onbestraft. Opvallend genoeg mogen ziekenhuizen en scholen met een religieuze grondslag homo's blijven weigeren volgens de nieuwe wet.

Australische homo-organisaties hebben laten weten de komende tijd fel te protesteren tegen de nieuwe wet. "Wij zullen alles op alles zetten om deze antidiscriminatiewet die homo's discrimineert tegen te houden", aldus een woordvoerder.

bron: GaySite.nl