woensdag 23 januari 2013

Karl Lagerfeld voor Frans Homohuwelijk


Tijdens de "Paris' Grand Palais" modeshow van Chanel afgelopen dinsdag in de Franse hoofdstad Parijs heeft ontwerper Karl Lagerfeld zijn steun uitgesproken voor de openstelling van het huwelijk voor homoparen in Frankrijk. Tijdens de show liepen twee vrouwen in bruidsjurk een rondje op de catwalk. Toen de ontwerper na de show werd gevraagd of hij met het vrouwelijk bruidspaar de komst van het homohuwelijk wil ondersteunen antwoorden hij: "Natuurlijk is dat zo !!"

In Frankrijk is de laatste maanden een felle discussie gaande rond de op handen zijnde openstelling van het huwelijk voor homostellen. President Hollande wil binnenkort een politiek debat over zijn wetsvoorstel dat het voor homoparen mogelijk moet maken om te trouwen en kinderen te adopteren. De laatste tijd hebben zowel voor- als tegenstanders van het homohuwelijk zich laten horen. Er zijn een groot aantal protestbijeenkomsten geweest en ook veel prominenten hebben zich gemengd in het publieke debat.
                                         
Lagerfeld is een fanatiek voorstander van het homohuwelijk. "Ik snap niet eens dat hier over gediscussieerd moet worden. De kerk en de staat zijn sinds 1904 van elkaar gescheiden", aldus de invloedrijke couturier. Hij voegt eraan toe dat alle religies hun tradities voort zouden moeten zetten, maar dat iedereen het homohuwelijk zou moeten tolereren. Wel liet hij weten geen voorstander te zijn van de mogelijkheid voor homo- stellen een kind te adopteren.

bron: GaySite.nl