zondag 20 januari 2013

Dales-prijs voor Welzijn-stichting BWN

Stichting Belangenbehartiging Sociale Zekerheid BWN uit Nijmegen krijgt dit jaar de Burgemeester Dales Prijs.  De stichting maakt zich al 35 jaar sterk voor mensen met een beperking op het terrein van sociale zekerheid en zorg.   Ze helpen jaarlijks honderden mensen met juridische vragen over uitkeringen en zorg.

De Burgemeester Dales Prijs is nu voor de 17e keer uitgereikt en werd bedacht door COC-Nijmegen. De prijs is bedoeld voor vrouwen, mannen of organisaties die op vrijwillige, maar vooral persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte geven aan artikel 1 van de grondwet, bestrijding van discriminatie. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 500 euro. Dit mag de winnaar naar eigen inzicht besteden.

De prijs is vernoemd naar Ien Dales, oud-minister en -burgemeester van Nijmegen. Zij was lesbisch, maar dat werd pas bekend toen oud-premier Lubbers na overlijden haar vriendin publiekelijk condoleerde.

bronnen: GayKrant.nl / Omroep Gelderland
   

Burgemeester Dales Prijs voor belangenbehartiger BWN

De Burgemeester Dales Prijs 2013 wordt vrijdag 25 januari uitgereikt aan de stichting Belangenbehartiging Sociale Zekerheid BWN uit Nijmegen. De stichting behartigt al 35 jaar de belangen van individuen met een beperking op het terrein van sociale zekerheid en zorg.

Een groot team van vrijwilligers wordt volgens de jury gedragen door een kleine kern van professionals. "Zij ondersteunen mensen die zelf de weg niet kunnen vinden in de complexe wereld van wao en sociale zekerheid", aldus de jury.
De Burgemeester Dales Prijs is door COC Nijmegen in het leven geroepen bij het 25-jarig bestaan in 1996. De prijs is 'bedoeld voor vrouwen, mannen of organisaties die op vrijwillige, maar vooral persoonlijke en voorbeeldige wijze gestalte geven aan artikel 1 van de grondwet, dat het principe van non-discriminatie verwoordt.'

Op de avond van de uitreiking wordt tevens de Burgemeester Dales Lezing uitgesproken door Inez Weski, prominent advocaat in Nederland. Het grote publiek herkent haar aan haar 'gothic'-uiterlijk. 
Eerdere winnaars waren onder andere Circus Colorfull City, NUNN (Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen, Stichting Gast aan Tafel en Stichting NOV (Noodopvang Vluchtelingen), Stichting WIG (Werkgroep Integratie Gehandicapten) en publicist Qader Shafiq. 

bron: De Gelderlander