zaterdag 26 januari 2013

Belgische vrouw verkoopt kind aan 'Frans Homostel' ‼


Een Belgische vrouw heeft haar baby in december voor 5000 euro verkocht aan een Frans homostel. De draagmoeder liet zich kunstmatig insemineren met het zaad van een van de twee mannen en beviel in Parijs van een jongen.

In België bestaat geen specifieke wetgeving over draagmoederschap. In Frankrijk is het verboden. Bovendien mogen homostellen in Frankrijk geen kinderen adopteren. Daarom zoeken ze vaak in België naar een draagmoeder. De vrouw is in België niet vervolgd. Het Franse homostel riskeert wel een gevangenisstraf.

bron: Volkskrant.nl
   

Homostel riskeert celstraf met Adoptie

Een vrouw uit het Belgische Henegouwen heeft haar baby in december 2012 voor 5.000 euro verkocht aan een Frans homostel. Volgens de Belgische media had de vrouw zich kunstmatig laten bevruchten met het zaad van een van de mannen.
In ons land is draagmoederschap met commerciële bijbedoelingen verboden maar in België zal de vrouw niet vervolgd worden, omdat bij onze zuiderburen geen specifieke wetgeving bestaat over draagmoederschap.

De vrouw, die ongeveer 20 jaar oud is, raakte bevriend met een homokoppel uit Frankrijk dat graag kinderen wilde en toonde zich bereid hen te helpen. Vorige maand beviel ze in Parijs van een jongetje. In ruil voor haar baby ontving ze 5.000 euro.

In België bestaat er geen specifieke wetgeving over draagmoederschap, terwijl draagmoederschap in Frankrijk verboden is. Bovendien mogen homokoppels in Frankrijk geen kinderen adopteren. Dit verbod kan overigens binnenkort worden opgeheven als het Franse parlement een wet aan neemt dat het homohuwelijk en de mogelijkheid van homoadoptie regelt.

Uit onderzoek van afgelopen week blijkt dat bijna twee derde van de Fransen voor legalisatie van het homohuwelijk is en bijna de helft voor de mogelijkheid dat homoparen kinderen adopteren.


bron: GaySite.nl