woensdag 4 november 2015

Canada - Montréal – 'Luka Magnotta' | "Vakantiekaartje vanuit de gevangenis"

De 33-jarige Canadese pornoster Luka Magnotta – die levenslang vastzit in de gevangenis voor moord – schrijft zijn vrienden brieven met daarin details over hoe leuk hij het wel niet heeft in de gevangenis. Het lijken net vakantiekaartjes.

"Ik hoop echt dat je in juli langs kan komen in mijn huisje hier. Ik zal je op de bezoekerslijst zetten en ik zal wat lekkers in huis halen voor bij de film, want we hebben filmkanalen en filmavonden hier, dus ik kan elke film krijgen die je wilt zien". Dat schreef Luka Magnotta aan een vriend in maart.

Magnotta laat weten dat hij geen hekel heeft aan zijn straf die hij uitzit voor het vermoorden van zijn Chinese sekspartner Jun Lin, die hij online ontmoet had in 2012. "De deuren van de cel zijn 90% van de dag gewoon open, dus het lijkt een beetje of ik op de universiteit zit", schrijft hij in een andere brief.

Vanuit de gevangenis schrijft Luka Magnotta nog meer: "Pizza party's met vrienden, al dat chocola tijdens Valentijnsdag verpest mijn dieet en het eten is hier echt heel, heel goed en ze serveren veel. Het Italiaanse eten is het beste en het ijs is ook erg lekker".

"Ik geniet erg van het sporten hier, vooral hockey en tennis, omdat ik dan het meeste gewicht verlies", schrijft hij naar een vriend. "Ik kijk uit naar de volgende maand, omdat dan het volleybalnet weer opgehangen wordt. Ik ben altijd al een goede speler geweest".

bronnen: OUT.tv / YouTube.com