zaterdag 7 november 2015

Movisie - LHBT's - Eenzaamheid | Handreiking: "Eenzaamheid onder LHBT's" ‼

Het landelijke kenniscentrum Movisie heeft de Handreiking Eenzaamheid onder LHBT's uitgebracht, met werkzame 'tips & tricks' voor LHBT's om eenzaamheid tegen te gaan, zoals: zorg voor een stevig sociaal netwerk, stimuleer maatschappelijke participatie en zorg voor continuïteit. In de handreiking staan ook tips voor gemeenten en voor zorgprofessionals en -verleners.

De roze medemens is al anders dan de anderen, maar kan zich daardoor extra eenzaak voelen als hij of zij weinig mensen kent die 'net zo' zijn, te maken krijgt met negatieve reacties en bang is voor dat soort reacties. Uit cijfers blijkt dat LHBT's zich vaker eenzaam voelen dan hetero's. Binnen de groep roze medemensen zelf zijn ook grote verschillen: zo lopen roze jongeren, ouderen en vluchtelingen, transgenders, LHBT's met een verstandelijke beperking en LHBT's uit streng-religieuze gemeenschappen meer risico op eenzaamheid.

Zie ook:  Movisie | Handreiking: "Eenzaamheid onder LHBT's"  /  SamenTegenEenzaamheid.nl | "Week tegen Eenzaamheid 2015"

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com