zaterdag 7 november 2015

Duitsland – Asielzoekers | "Duits Homokoppel neemt 24 vluchtelingen in huis"

Na alle negatieve verhalen in het nieuws over vluchtelingen eindelijk een positief verhaal. Een homokoppel heeft geprobeerd een einde te maken aan het vooroordeel dat bestaat over vluchtelingen en de homofobie die zij meebrengen door 24 vluchtelingen in huis te nemen.

Op dit moment is er een grote vluchtelingenstroom in Europa uit Syrië en het Midden-Oosten, velen vluchten vanwege het conflict met ISIS. Mensen beweren dat vluchtelingen een bedreiging zouden zijn voor homo's in de westerse samenleving, maar een Duits koppel uit Berlijn bewijst het tegendeel. Dirk Voltz en zijn partner 'Mario' hebben 24 vluchtelingen in huis genomen.

"Onze messen liggen nog steeds in de keuken, het enige wat ermee gesneden is zijn de groenten of het vlees en we hebben nog nooit onze slaapkamer op slot hoeven doen", vertelt Voltz. "Mijn vriend en ik leven nog steeds, misschien nog wel meer dan hiervoor".

"Er is niet één moslim die ons heeft willen vermoorden of beledigd, omdat wij homo zijn. Ook hebben zij geen één persoon ontmoet die geen spijt had van het verlaten van hun huis, het was geen keuze om het huis te verlaten", aldus Dirk Voltz.

Het enige minpuntje dat het stel kon bedenken was dat de vluchtelingen heel veel zout en suiker eten, dus zij moeten regelmatig naar de markt om de voorraad aan te vullen.


bronnen: OUT.tv / Facebook.com – Dirk Voltz


Gerade in schlechten Zeiten sollte man die eigene Bilanz prüfen. Meine schaut so aus: Seit Juli rund 24 Leute aus...
Posted by Dirk Voltz on maandag 2 november 2015