zaterdag 7 november 2015

COC · Rotterdam - 'Financiële steun' | "Subsidie·stop bedreigt COC Rotterdam"

COC Rotterdam – Als de gemeente Rotterdam de plaatselijke afdeling van het COC niet financieel te hulp schiet stopt COC Rotterdam met haar werkzaamheden en heft de afdeling zichzelf op. Dat schrijft de Telegraaf op haar website. COC Rotterdam bestaat volgend jaar precies zeventig jaar maar het is de vraag of de afdeling in de Maasstad dat jubileum nog haalt.

Tineke Teunen van COC Rotterdam zegt in de Telegraaf dat door gemeentelijke veranderingen het doek dreigt te vallen voor de plaatselijke homo-organisatie. "Het nieuwe college in Rotterdam werkt veel met aanbestedingen maar dat gaat ten koste van het COC", zegt Teunen. "De aanbestedingen zijn opgesplitst, waardoor we voor alles wat we doen ons apart in moeten schrijven om gemeentegeld te krijgen". En dat kan COC Rotterdam niet. "Wij werken alleen met vrijwilligers, die dit werk vaak naast hun reguliere baan doen. We kunnen hier niet in meegaan. Andere organisaties hebben hiervoor speciaal mensen in dienst. Dat kunnen wij niet".

In een noodkreet richting B&W vraagt COC Rotterdam om de status van partner van de gemeente. "Laat ons het werk doen dat we al doen. Rotterdam is er niet alleen goedkoper mee uit, het werk wordt ook gedaan door een gerenommeerde partij die al bekend is". Tot nu toe kreeg de organisatie 34.000 euro subsidie per jaar maar met 5.000 euro minder kan COC Rotterdam ook haar taak als voorlichter in stand houden. Mocht de gemeente niet meegaan in het plan van het COC, dan zal de stekker eruit gaan. 

"Wij houden dan op te bestaan. Als je geen hulp krijgt om je goede werk voort te zetten met 75 vrijwilligers, dan moet je jezelf ook afvragen wat je in Rotterdam te zoeken hebt", aldus Teunen die nog meer dan voldoende werk ziet voor het COC. De gemeente laat in de Telegraaf weten dat niet één organisatie meer kan rekenen op structurele subsidie. "Hoe lang de samenwerking ook is, hoe belangrijk de activiteiten ook zijn".

Tijdens de ledenvergadering van 14 oktober is besloten om het huidige pand van COC Rotterdam aan de Schiedamsesingel te gaan verlaten. Het pand is te groot, te onderhoudsintensief en daarom te duur. Besloten werd te zoeken naar een ander, kleiner onderkomen. Of ook deze plannen nu op lossen schroeven staan is onbekend.


bronnen: GaySite.nl / COC·Rotterdam.nl / YouTube.com                                            ↓ ↓ ↓   Oude video's m.b.t. COC Rotterdam  © 2007 & 2010   ↓ ↓ ↓