dinsdag 26 mei 2015

USA | Verdwijnt verbod op Homoseksuele leiders bij de Amerikaanse Scouts ?!

De nationale voorzitter van de Amerikaanse Scouts heeft laten doorschemeren dat de ban van homoseksuele volwassenen in de organisatie niet lang meer houdbaar is. Hij roept op om het verbod te laten varen vooraleer de jeugdorganisatie vernietigd wordt door de uitkomst van eventuele rechtszaken. Al in oktober kan er beslist worden of het verbod herroepen wordt of niet.

Robert Gates deed de uitspraken op de nationale jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Scouts en verwees in zijn speech naar de plaatselijke raden in ondermeer New York die het verbod al naast zich neerlegden.

Gates zei ook dat er geen aanpassing van het verbod verwacht moet worden tijdens deze jaarlijkse vergadering. Hij opperde wel dat in de toekomst de lokale afdelingen zelf zouden kunnen beslissen om homoseksuele leiders toe te laten.

Na een hevig interne discussie besliste de 'Boy Scouts Of America' (BSA) om homoseksuele jongeren toe te laten als leden. Homoseksuele volwassenen waren niet welkom. Het verbod kwam er na een hevige interne discussie in 2013. Toen Gates in mei 2014 voorzitter werd liet hij weten dat hij persoonlijk voorstander was om het verbod te herroepen.

Donderdag zei hij dat de organisatie door de recente gebeurtenissen geconfronteerd wordt met dringende uitdagingen die niet ontweken kunnen worden. Verschillende Amerikaanse staten hebben ondertussen anti-discriminatiewetten aangenomen waardoor de Scouts kunnen aangeklaagd worden.
 
 
bronnen: GayLive.be / YouTube.com