zaterdag 30 mei 2015

België · Mister Gay Vlaanderen | Skelte Willems is Mister Gay Vlaanderen 2015

De 21-jarige Aarschottenaar 'Skelte Willems' is vrijdag in het Antwerpse theater 'Elckerlyc' verkozen tot Mister Gay Vlaanderen 2015. Eerste ereheer werd horeca-leverancier 'Jens Van Maele' (24) uit Brugge, gevolgd door sociaal-cultureel werker 'Bart Bruyninckx' (24) uit Deurne (Antwerpen).

De winnaar werkt als kapper in Bonheiden en outte zich een vijftal jaar geleden als homo. Tijdens de verkiezingsshow vertelde hij openlijk over zijn kinderwens en pleitte hij voor het bespreekbaar maken van HoLeBi-ouderschap.

Het publiek en een uitgebreide jury onder leiding van Premier 'Charles Michel' (MR) duidden de winnaars aan. Verder bestond de jury uit Bart Peeters (Zanger, Presentator), Jani Kazaltzis (Stylist), Maaike Cafmeyer (Actrice), Daniella Somers (9-voudig wereldkampioen boksen), Lesley-Ann Poppe (Mediafiguur), Roos Van Acker (Presentatrice), Gene Bervoets (Acteur), Joyce De Troch (Presentatrice), Wim Ballieu (TV-kok), Niels De Jonck (Model), Kobe Ilsen (Presentator), Kathleen Aerts (Zangeres), Jef De Smedt (Acteur), Belle Perez (Zangers), Miriam Jacques (Ex-organisatrice Miss Belgian Beauty), Loes Van Den Hoevel (Actrice) en Marc Putman (CEO OUTtv).

Naast onderdelen zoals dans en choreografie waren er ook de persoonlijke en meerkeuzevragen. Skelte excelleerde vooral op het vlak van presentatie en expressie. Ook zijn boodschap over HoLeBi-adoptie en zijn kinderwens met zijn partner was een erg persoonlijk verhaal, dat sterk heeft aangesproken, zegt organisator 'Bram Bierkens'.

De titel van mister 'Sympathie' ging naar 'Stijn Geeroms' en mister 'Fotogeniek' was ook voor 'Skelte Willems' weggelegd.

Zie ook: 
Skelte Willems is Mister Gay Vlaanderen 2015  /  21-jarige 'Skelte Willems' is Mister Gay Vlaanderen 2015     
Premier Michel kiest Skelte tot Mister Gay Vlaanderen 2015  /  Skelte Willems is Mister Gay Vlaanderen 2015
Skelte Willems is 'Mister Gay Vlaanderen' 2015  /  De 21-jarige 'Skelte Willems' is Mister Gay Vlaanderen 2015

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com