zondag 24 mei 2015

Stichting Roze Maandag bestaat 25 jaar en krijgt eerste vrouwelijke voorzitter


Feest bij 'Stichting Roze Maandag' want ze bestaan dit jaar 25 jaar en krijgen nu ook nog voor het eerst een vrouwelijke voorzitter. Na vijf jaar draagt 'Naud van de Wijngaart' de voorzittershamer over aan 'Rona van der Heijden'. Rona is drie jaar actief bij de Stichting Roze Maandag, waarvan twee jaar als bestuurslid.

Naud van de Wijngaart geeft het voorzitterschap trots door. "Afgelopen vijf jaar als voorzitter heb ik mij met veel plezier ingezet voor Stichting Roze Maandag. Roze Maandag is de dag dat je geen verschil meer ziet tussen mensen. Op deze dag is iedereen zichzelf, van welke geaardheid of afkomst je ook bent. Het is een moment waarop je veilig en zonder zorgen hand in hand loopt en je vriend of vriendin kan knuffelen of een kus kan geven. We laten zien dat het zogenaamde 'anders' zijn, eigenlijk de normaalste zaak van de wereld is".

Het bestuur is blij met Rona en trots op de eerste vrouwelijke voorzitter in haar geschiedenis. De voorzitterswissel vindt plaats tijdens de officiële opening van Roze Maandag, op maandag 20 juli in Tilburg.

Zie ook:  Eerste vrouwelijke voorzitter voor Stichting Roze Maandag Tilburg  Bestuurswissel bij Stichting Roze Maandag Tilburg

bronnen: Gay.nl / YouTube.com