dinsdag 26 mei 2015

Cannes - Roze Palm → 'Carol' | "Lesbisch liefdesverhaal wint Roze Palm 2015"

Het lesbische liefdesverhaal 'Carol' heeft in Cannes de 'Roze Palm 2015' gewonnen. De Roze Palm (Queer Palm) wordt jaarlijks uitgereikt aan een film die het thema homoseksualiteit het best onder de aandacht brengt.

De film 'Carol' speelt zich af in New York in 1950. Therese, een meisje van in de twintig, werkt in een warenhuis en verlangt naar een ander, meer vervullend leven wanneer ze de verleidelijke vrouw Carol ontmoet. De twee vrouwen krijgen een relatie maar Carol zit verstrikt in een liefdeloos huwelijk en is bang om de voogdij over haar dochter kwijt te raken in geval van een scheiding.
De hoofdrollen in deze door 'Todd Haynes' geregisseerde film worden gespeeld door 'Rooney Mara', 'Cate Blanchett' en 'Sarah Paulson'. Rooney Mara won tevens de prijs voor beste actrice voor haar rol in 'Carol'. Deze film zal naar verwachting in het najaar in Nederlandse bioscopen te zien zijn.

De Gouden Palm voor beste film ging dit jaar naar 'Dheepan' van de Franse regisseur 'Jacques Audiard'. De prijs voor beste acteur ging naar de Fransman 'Vincent Lindon' voor zijn rol in de film 'La Loi du Marché'. De prijs voor beste actrice ging naar twee speelsters. Zoals gezegd naar 'Rooney Mara' voor haar rol in 'Carol'. Ook de Française 'Emmanuelle Bercot' won deze prijs voor haar rol in 'Mon Roi', over een liefdesrelatie met een dominante en egocentrische man.

Zie ook: 
Lesbische film wint 'Queer Palm' op filmfestival van Cannes  /  Cannes | 'Queer Palm' voor Lesbische liefdesfilm 'Carol' ‼     
Lesbisch drama wint 'Queer Palm' op Cannes  /  'Carol' wint - zoals verwacht - de 'Queer Palm'  /  'Carol' – Wikipedia.org
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com