woensdag 27 maart 2013

Vind jij dat Homoseksuele Ouders Islamitische kinderen mogen opvangen ?!


Het vijf maanden oude Turkse jongetje Yunus werd na aanwijzingen van kindermishandeling opgevangen door twee lesbische pleeg- ouders. Nu, negen jaar later, eist zijn moeder hem terug. Ze wil vanwege haar geloof niet dat hij door lesbiennes wordt opgevoed. Ook in Turkije is het debat losgebarsten of homosekuele paren Turkse kinderen in huis mogen nemen. Vind jij dat homoseksuele ouders islamitische kinderen mogen opvangen ?!

In Vriendin 13 geven Jennifer, Olga en Rianne antwoord. Wij zijn ook erg benieuwd naar jouw mening.

Laat ons weten wat jij vindt ... vul de poll in op:  Vriendin.nl

Jennifer (31): "Ja, al snap ik de ophef in Turkije hierover wel, omdat het geloof daar zo’n belangrijke rol speelt. Maar je kunt een kind nu niet zomaar meer weghalen uit zo’n gezin. Stabiliteit is veel belangrijker".

Olga (32): "Nee. Op school kan hij gepest worden als blijkt dat hij islamitisch is, maar wel bij twee moeders of twee vaders woont. Ik heb er verder niks tegen als lesbische stellen kinderen in huis nemen, maar dan moeten de biologische ouders het hier wel mee eens zijn".

Rianne (33): "Als de pleegouders het kind wat van zijn Turkse religie en gewoontes meegeven, vind ik dat het gewoon moet kunnen. Als een kind bij twee moeders of vaders opgroeit, betekent het bovendien niet automatisch dat hij of zij ook homoseksueel wordt. Het lijkt wel alsof dat soms wordt gedacht".

bron: Vriendin.nl