dinsdag 26 maart 2013

Over de Streep | Een jaar later


TV·TIP - Na alles wat 'Over de Streep' heeft losgemaakt luidt de hamvraag: hoe gaat het nu met de leerlingen die vorig jaar zo wor- stelden met hun leven ?! Arie Boomsma zocht ze op !!

Arie Boomsma blikt in een 'Over de Streep'-special met verschillende leerlingen terug op het tweede seizoen van het spraakmakende pro- gramma. Hij spreekt onder anderen met Rick. Hij is opgevoed door twee moeders, maar mist een vaderfiguur in zijn leven. Dat vertelde hij openhartig tegenover zijn klasgenoten op de 'Challenge Day'. Hoe kijkt hij daar nu op terug ?!

Pesten
Aron, Emre en Ziggy behoren tot de populaire jongens van de school en zijn een hechte vriendengroep. Zij pesten medescholier Marciano, omdat hij zich vrouwelijk gedraagt en alleen met meisjes optrekt. Dat is voor de vriendengroep een goede reden om Marciano voor homo uit te maken Marciano zegt dat hij helemaal niets tegen homo's heeft, maar dat hij gewoon heteroseksueel is.

Respect
"Toen de Challenge Day begon dacht ik werkelijk; 'Waar ben ik in verzeild geraakt ?!' Vooral toen al die docenten zo juichten en dansten. Gedu- rende de dag begon het steeds beter te worden en vond ik dat veel mensen die hun gevoelens diep wegstopten opeens openden en respect voor elkaar toonden. Ik vond dit wel fijn om te zien, want op school is dat niet altijd te merken", vertelt Rick op de website van de KRO.

Zelfmoordneigingen
Een ander verhaal dat vorig seizoen de gemoederen bezighield, is dat van Radjoe uit Delft. Hij heeft al sinds zijn negende zelfmoordneigingen en slikte anti-depressiva. Op school werd hij amper aangekeken en vonden medeleerlingen hem raar omdat hij altijd zwarte kleding droeg en nooit zijn jas uitdeed. Vanwege zijn sombere indruk werd even echt gevreesd voor zijn leven. Aan Arie vertelt Radjoe een jaar later hoe Chal- lenge Day zijn leven in positieve zin heeft veranderd.

Over de Streep  –  Dinsdag 26 maart  –  Nederland 3  –  21:20 uur 

Uitzending gemist ?!  Bij de video op de website van NPO.nl:  Over de Streep | "Een jaar later" ‼

bronnen: KRO.nl – Over de Streep / NPO.nl