woensdag 27 maart 2013

Nederlandse Tweede Kamer behandelt Transgenderwet


Deze week behandelt de Tweede Kamer in Nederland de transgenderwet. Het is bijna dertig jaar geleden dat de Tweede Kamer besloot om transgenders de mogelijkheid te bieden om hun geslacht in de geboorteakte aan te laten passen. De eisen die daar aan werden gesteld zijn tegenwoordig volledig achterhaald.

Operaties en onvruchtbaarheid gaan in tegen de lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht. De mensenrechten van transgenders krij- gen met het wetsvoorstel waar de Kamer nu over in debat gaat hetzelfde aanzien als die van ieder andere Nederlander. Dit herstelt Nederland als internationaal koploper voor mensenrechten van transgenders.

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is blij dat staatssecretaris Teeven zich heeft ingezet voor een vlotte behandeling van de wet. Er is daar- bij goed geluisterd naar de adviezen van TNN en COC Nederland. De politieke partijen krijgt nu de kans om aanstaande donderdag hun zegje te doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer had zich al in het Roze Akkoord, dat vorig jaar augustus werd ondertekend, uitgesproken voor ver- andering van de oude wet.

Zie ook het eerder geplaatste artikel:  Teeven overweegt einde verplichte registratie

bron: GayLive.be