donderdag 28 maart 2013

Het 'historisch debat' in de Tweede Kamer over Transgenderwet is verschoven

De Tweede Kamer debatteert binnenkort over de transgenderwet. Voor transgenders in Nederland wordt dit een historische dag.

Het is bijna dertig jaar geleden dat de Tweede Kamer besloot om transgenders de mogelijkheid te bieden om hun geslacht in de geboorteakte aan te laten passen. De eisen die daar aan werden gesteld zijn tegenwoordig volledig achterhaald. Operaties en onvruchtbaarheid gaan in tegen de lichamelijke integriteit en het zelfbeschikkingsrecht. De mensenrechten van transgenders krijgen met het wetsvoorstel waar de Kamer nu over in debat gaat hetzelfde aanzien als die van ieder andere Nederlander. Dit herstelt Nederland als internationaal koploper voor mensenrech- ten van transgenders.

Transgender Netwerk Nederland (TNN) is blij dat staatssecretaris Teeven zich heeft ingezet voor een vlotte behandeling van de wet. Er is daar- bij goed geluisterd naar de adviezen van TNN en COC Nederland. De politieke partijen krijgen nu de kans hun zegje te doen. Een meerderheid in de Tweede Kamer had zich al in het Roze Akkoord, dat vorig jaar augustus werd ondertekend, uitgesproken voor verandering van de oude wet.

TNN heeft transgenders uit het hele land opgeroepen om op de publieke tribune plaats te nemen om deze historische gebeurtenis bij te wonen. Transgender Netwerk Nederland is dan ook vol vertrouwen dat het debat in de Tweede Kamer voor een goede transgenderwet zal zorgen.

UPDATE - De agenda van de Tweede Kamer voor de komende week is bekend. Het debat over de transgenderwet zal dinsdag 2 april plaatsvinden. Wil je bij het debat aanwezig zijn ?! Kijk dan HIER voor meer informatie en het laatste nieuws over het debat !!

bron: Transgender Netwerk Nederland