vrijdag 29 maart 2013

Studio Brussel geeft een platform aan Homofobe Rapper


Studio Brussel heeft in zijn zoektocht naar nieuw talent in 'De Nieuwe Lichting 2013' de Antwerpse homofobe rapper Prinzo een podium gegeven en uitgeroepen tot de weekwinnaar. Dat schrijven de Corelio-kranten.

Prinzo, die in het dagelijkse leven Olivier Tshinkobo heet, is een overtuigd protestants christen en leeft naar eigen zeggen volledig naar de Bijbel.

In zijn nummers haalt hij dan ook geregeld uit naar de vele facetten waarhij zich aan stoort in onze maatschappij. In het nummer 'Tegenwoor- dig' zijn dat ondermeer de schaars geklede meisjes en homo's.

"Tegenwoordig lopen meisjes rond, half gekleed. En homo zijn, is een recht, wordt geaccepteerd. Maar we vergeten wat God ons heeft geleerd, want een kind maak je niet zelf, dat maak je met twee".

Het is te meer opmerkelijk dat Prinzo een forum krijgt op een radiostation dat pluralisme hoog in het vaandel draagt. Toch is er volgens Studio Brussel geen sprake van een misverstand en verschuilt de zender zich achter het recht op vrije meningsuiting.

"Het gaat niet om het standpunt van Studio Brussel", aldus nethoofd Jan Van Biesen. "Prinzo heeft, net als iedereen, het recht op vrije menings- uiting zolang hij niet oproept tot haat of racisme. Dat zou onaanvaardbaar zijn".

Çavaria, de HoLeBi- en Transgenderkoepel van Vlaanderen, is echter niet gelukkig met die verklaring. In een tweet wijst de koepel naar het charter tegen homohaat dat verschillende concertorganisatoren van onder meer reggea-optredens vorig jaar ondertekenden.

"@Stubru Bekijk ons Charter ivm homofobe reggae-artiesten eens. Ga het gesprek aan met die Prinzo. Toon je kritisch", zo luidt het in de bewuste tweet.

bronnen: GayLive.be / Corelio-kranten
   

      Prinzo - Tegenwoordig  (Audio-bestand)