zaterdag 23 mei 2015

Den Haag | "Stoplicht springt straks op 'Roze' als het aan PvdA Den Haag ligt"

De Haagse PvdA pleit voor een make-over van de stoplichten in Den Haag. De partij wil dat er afbeeldingen van homostellen op de verkeerslichten verschijnen. PvdA-raadslid 'Bulent Aydin': "Dit plan zorgt ervoor dat we straks tegen iedereen kunnen zeggen: 'Kijk, dit is mijn stad'. Mijn stad staat voor gelijkwaardigheid" ‼

Het plan is niet nieuw. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft onlangs de afbeelding in honderden stoplichten vervangen door een afbeelding van homostellen. Wenen is dit jaar gastheer van diverse evenementen, zoals het Eurovisie Songfestival en de Gay Pride. De gemeente verwacht veel bezoekers uit het buitenland en wil zich presenteren als tolerante stad.

En dat ziet de PvdA ook wel zitten: Den Haag presenteren als tolerante stad. "Den Haag heeft als internationale stad van Vrede en Recht een voortrekkersrol in de wereld. Wij zijn trots op onze geëmancipeerde samenleving, maar nog vaak genoeg staat deze ook onder druk. Juist daarom wil ik dat we actief laten zien waar we voor staan: een stad waarin iedereen onvoorwaardelijk meetelt", aldus Aydin.

Ook D66 Westland wil homostellen in verkeerslichten
Den Haag is niet de enige Nederlandse gemeente die de homovriendelijke stoplichten ziet zitten. Ook Westland krijgt dit jaar stoplichten met twee mannetjes of vrouwtjes. "Wethouder Marga de Goeij (CDA) heeft mij laten weten hier voorstander van te zijn. Het idee is om op 11 oktober, Coming Out-dag, ergens in de gemeente de stoplichten in gebruik te nemen", aldus D66-raadslid Maxim van Ooijen.

Wat vind jij van dit plan ?!  Vul de Poll in, of laat een reactie achter op onze Website of onze Facebook-pagina.

Zie ook: 
Homo-stoplichten ook naar Nederland  Gay-stoplichten mogelijk ook naar Den Haag  Ook Nederland wil 'Homo-stoplichten'      
PvdA wil ook Homo-stoplichten in Den Haag  /  Homo-vriendelijke stoplichten  /  GroenLinks wil ook Homo-stoplichten in Utrecht

bronnen: OmroepWest.nl / YouTube.com