maandag 18 mei 2015

België - Antwerpen – Homo-activisten | "Politie vraagt Homo's niet te kussen"

De Belgische homobeweging is boos op de Antwerpse politie omdat deze zaterdag enkele homo-activisten verzocht niet te kussen of hand in hand te lopen. De politie deed de oproep omdat er in het centrum van de stad een demonstratie was van zo'n tweehonderd zeer gelovige manifestanten. Zij protesteerden onder meer tegen de openstelling van het huwelijk voor homoparen. De politie vroeg de aanwezige homo's, die een kleine tegen-demonstratie hielden, elkaar niet te kussen of hand in hand te lopen om de deelnemers aan de 'Mars voor het Gezin' niet te provoceren.

"Dit is de wereld op zijn kop," aldus één van de reacties. Marcia Poelman van het Roze Huis reageert "not amused" op de vraag van de politie. "Als een lesbisch koppel dat elkaar kust provocatie kan zijn voor de deelnemers aan die mars, zegt dat meer over hen dan over HoLeBi's. Dit is even erg dan aan twee donkere mensen vragen om niet over het plein te lopen omdat extreem-rechts betoogt," aldus de homo-activiste in de Belgische Media.

De politieleiding laat weten dat het verzoek aan de aanwezige homo's en lesbiennes is gedaan om de demonstratie rustig te laten verlopen. Een woordvoerder laat weten dat het een verzoek was van de aanwezige politie en geen verordening. "Wij zullen één en ander evalueren en komen dan met een officiële verklaring", aldus de woordvoerder.
 
Zie ook: 
bronnen: GaySite.nl / Belgische Media