dinsdag 19 mei 2015

Roze Zaterdag 2017 | "Den Bosch en Oss kandidaat voor Roze Zaterdag 2017"Den Bosch en Oss hebben zich samen kandidaat gesteld voor de organisatie van 'Roze Zaterdag' in 2017. Op Roze Zaterdag 2015
- 20 juni in Maastricht - wordt bekend gemaakt of het evenement ook daadwerkelijk aan deze steden wordt toegekend.

Eind april heeft de 'Werkgroep Roze Zaterdag 2017 - Den Bosch en Oss' na een voorbereidingstijd van een jaar het bidbook met de titel "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" ingediend bij de Stichting Roze Zaterdagen Nederland. Hiermee zijn Den Bosch en Oss officieel kandidaat om in 2017 Roze Zaterdag te mogen organiseren met en in de regio.

In 2017 eindigt voor Den Bosch en Oss de periode waarin zij 'Koplopergemeente' en 'Regenboogstad' waren. Een mooi moment om de diversiteit in het leven met elkaar te vieren. Twee uitgangspunten zijn leidend: "Voor iedereen" en "Met de regio".

ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼
Met het thema "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" laten zij zien wat Den Bosch en de regio kenmerken, namelijk de gastvrijheid en gemoedelijkheid, het Bourgondische karakter en dat we weten hoe we een feestje moeten vieren. Maar ook vinden zij het belangrijk dat Roze Zaterdag door iedereen gevierd wordt, dus niet alleen de traditionele doelgroep.

Bij de invulling en organisatie van alle evenementen zullen niet alleen Den Bosch en Oss, maar ook de regio Noordoost-Brabant worden betrokken. In het jaar voorafgaand aan "ROZE ZATERDAG, Voor Jou ‼" zullen er diverse activiteiten plaatsvinden in Den Bosch en Oss. De bezoekers ervaren dan ook de diversiteit van beide steden.

Een zeer gevarieerd programma
Het evenement zal op vrijdag worden 'ingeluid' door een feest op de Bossche Markt. Op Roze Zaterdag trakteren we de bezoekers op een     
feestelijke ontvangst in de stad en een parade over het water bij de Bossche Broek. Gevolgd door een openingsprogramma op Parade, waar onder de kastanjes ook een informatiemarkt plaats zal vinden. Gedurende de dag is er ruimte voor kunst, cultuur, muziek, dialoog en religie.

Zie ook: 
                              
Dit jaar vindt op 20 juni voor de derde keer Roze Zaterdag plaats in Maastricht ‼ – Vorig jaar was dat op 5 juli in Eindhoven  ↓↓  Zie de video's ‼