dinsdag 19 mei 2015

Amsterdam - Nieuwe Meer | "Amsterdam wil cruisende Homo's verplaatsen" ‼

De gemeente Amsterdam overweegt één van de meest beroemde cruisinggebieden van ons land, 'De Oeverlanden', te sluiten voor cruisende homo's. De homo-ontmoetingsplaats staat beter bekend als de 'Nieuwe Meer' en is al vele jaren een populaire plek voor mannen die op zoek zijn naar seks. Maar de laatste jaren is het recreatiegebied ook steeds meer in trek geraakt bij gezinnen met kinderen omdat er een aantal strandjes zijn met veilig en schoon water.

Stadsdeelvoorzitter 'Achmed Baâdoud' van Nieuw-West laat in De Telegraaf weten dat steeds vaker gezinnen worden geconfronteerd met seksende homostellen. Ook de nabij gelegen woonbootbewoners klagen over cruisende homo's. "Het cruisen wordt gedoogd op bepaalde aangewezen plekken maar het gebeurt nogal eens dat de mannen buiten dat gebied treden. Hier kunnen andere gebruikersgroepen van 'De Oeverlanden' tegen cruisende homo's aanlopen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling", aldus Baâdoud. De stadsdeelvoorzitter wil nu een structurele oplossing voor het probleem en is op zoek naar een alternatieve locatie waar minder overlast zal worden veroorzaakt.

Inmiddels is de Nieuwe Meer duidelijker afgebakend en zijn er extra borden geplaatst. Ook is er de afgelopen tijd uitgebreid geflyerd om de cruisende homo's te wijzen op de groeiende overlast. De stadsdeelvoorzitter heeft nog niet laten weten wanneer De Oeverlanden verboden terrein wordt voor cruisende homo's en welke locaties hij in gedachten heeft als alternatieve homo-ontmoetingsplaats.

Zie ook: 
Cruisende Homo's in Oeverlanden steeds vaker probleem  /  Hardleerse cruisers 'De Oeverlanden' binnenkort mogelijk geweerd    
 
bronnen: GaySite.nl / Telegraaf.nl / YouTube.com / AT5.nl