woensdag 8 mei 2013

Staten VS wachten niet op landelijk Homohuwelijk


                  
Nadat vorige week de Amerikaanse staat Rhode Island het huwelijk al had opengesteld voor paren van het zelfde geslacht heeft dinsdag de staat Delaware het homohuwelijk gelegaliseerd. Delaware is de elfde staat die het homohuwelijk mogelijk maakt. Ook in de hoofdstad Washington mogen homostellen officieel in het huwelijk treden. Nadat de senaat van Delaware de nieuwe wet op het homohuwelijk goedkeurde heeft dinsdag gouverneur Jack Markell een handtekening gezet zodat homoparen binnenkort naar het stadhuis kunnen.

In Minnesota stemt het Huis van Afgevaardigden naar verwachting ook binnenkort in met de invoering van het homohuwelijk. Gouverneur Mark Dayton heeft al beloofd om de wet te ondertekenen, zodat homoseksuele stellen mogelijk al op 1 augustus met elkaar in het huwelijk kunnen treden.

Het is opvallend dat de laatste tijd staten in hoog tempo het homohuwelijk willen invoeren. Onlangs boog The US Supreme Court, het hoogste rechtsorgaan in de Verenigde Staten, zich over het verbod op het homohuwelijk maar op de uitkomst lijken veel staten niet te willen wachten. Indien The US Supreme Court, naar verwachting binnen een maand, besluit dat de wet uit 1996 inderdaad homoparen discrimineert en hen het grondrecht onthoudt te trouwen ligt de weg open voor een landelijke invoering van het homohuwelijk.


bron: GaySite.nl
     

Verenigde Staten | Delaware elfde staat met Open Huwelijk

Delaware is de elfde Amerikaanse staat waar het huwelijk is opengesteld voor homokoppels. Dat besloten wetgevers in de 'Diamond State' dinsdag met twaalf stemmen vóór en negen tégen het wetsvoorstel.

Het voorstel was twee weken geleden al goedgekeurd door de Senaat, en heeft de steun van gouverneur Jack Markell, die de wet ondertekende. Er is een poging gedaan om religieuze vrijheid te respecteren, aangezien religieuze organisaties niet verplicht zijn om koppels te trouwen als dat tegen hun geloof in gaat.

Karen Peterson, een Senator van Delaware, kwam uit de kast tijdens haar speech waarmee ze collega's probeerde te overtuigen om vóór het wetsvoorstel te stemmen. Het was de eerste keer dat ze publiekelijk vertelde over haar 24-jarige relatie met een vrouw.

"Als mijn geluk op de een of andere manier jouw huwelijk vernedert of minder waardevol maakt, moet je aan je huwelijk werken", zei Peterson. "We moeten niet gemaakt worden. We zijn niet gebroken".

"Niemand kiest ervoor om homo te zijn. We zijn wat God ons heeft gemaakt. We zijn er niet op uit om het huwelijk opnieuw te definiëren, maar om het uit te breiden".

Vorige week werd Rhode Island al de tiende Amerikaanse staat waar homo's mogen trouwen. De wet in Delaware gaat op 1 juli dit jaar van kracht.

bron: GayKrant.nl