dinsdag 7 mei 2013

Engeland | Acht voetballers hoogste divisie zijn 'Homo'


                    
In de Britse hoogste voetbaldivisie, The Premier League, voetenballen op dit moment minimaal acht professionele voetballers die homoseksueel zijn. Diverse media in Engeland maken melding van dit feit en schrijven dat de voetballers niet uit de kast komen om- dat ze bang zijn voor de reacties in het stadion. Minder bang zijn ze voor collega's, aldus een verklaring van de Britse Spelersbond die de voetballers begeleidt.

Volgens een woordvoerder van de spelersbond zijn de namen van de homoseksuele voetballers bij hen bekend maar zullen ze door hen nooit naar buiten worden gebracht. "Deze voetballers hebben zich bij ons gemeld omdat ze problemen ondervinden met hun geaardheid in combinatie met de werkomgeving. Wij zullen hen daar zo goed als mogelijk in begeleiden en vertrouwen is hierbij zeer belangrijk", aldus de woordvoerder.

Homoseksualiteit binnen het voetbal is in Engeland al geruime tijd een aandachtspunt. Zowel de politiek als de Britse voetbalbond is al lange tijd bezig het onderwerp op de agenda te krijgen en bespreekbaar te maken. Maar tot nu toe zonder veel succes.

Over de homoproblematiek in Engeland hangt nog eens de extra schaduw van Justin Fashanu, de enige Engelse voetballer in de lange geschie- denis van het Britse voetbal, die zich als homo outte. Maar nadat deze zwarte speler van Nottingham Forest het mikpunt van pesterijen werd van supporters, collega-voetballers tot zelfs van zijn trainer, pleegde hij in 1998 zelfmoord.

bron: GaySite.nl