vrijdag 10 mei 2013

Maak kennis met John en Jack al 54 jaar een koppel en 5 jaar getrouwd


                  
Wie stelt dat HoLeBi's geen stabiele en langdurige relatie kunnen aangaan heeft nog niet kennis gemaakt met het schattigste en oud- ste homo koppel uit de Verenigde Staten. John Darby en Jack Bird zijn weldra 54 jaar samen en vijf jaar gehuwd. "Ik herinner me nog het moment dat ik de ring over zijn vinger schoof", zegt Jack over zijn huwelijk met John.

John en Jack leerden elkaar kennen in 1959 in San Francisco tijdens een Fourth of July party. John was juist terug van trips in Cuba en Mexico en leefde samen met een roommate, maar dat weerhield Jack er niet van verliefd te worden op de jonge man en de gevoelens waren weder- zijds. "Ik was veel jonger, en ben ook veel kleiner, maar ik keek in zijn mooie blauwe ogen en ik werd verliefd", aldus John.

En na die eerste kus nog diezelfde avond ging alles snel, het koppel ging samen wonen en tot hun grote verbazing, gezien de tijdsgeest, woonde ze vlak naast een lesbisch koppel. Omdat het toen andere tijden waren, en beide heren dachten dat hun familie hun relatie niet zou aanvaarden liepen ze nooit hand in hand, kusten ze elkaar nooit in het openbaar en bekenden enkel hun relatie aan enkele HoLeBi-vrienden.

In 1998 wilde het koppel naar San Francisco Towers retirement community verhuizen maar dat mocht toen niet omdat ze een homo koppel waren. Pittig feit is dat ze ondertussen met hun foto in het gebouw hangen als prominente bewoners. In 2008 stapten John en Jack in het huwe- lijksbootje in San Francisco waar het huwelijk een tijdje was opengesteld voor HoLeBi's, later werd dat weer gesloten, ondertussen woonden ze wel in de towers en werden ze zelfs door bewoners die daar al jaren lang woonden, en hen nooit eerder hadden aangesproken gefeliciteerd met hun huwelijk.

Wat werkelijk fantastisch was volgens het koppel was het feit dat ze twee dagen na hun huwelijk er een zak aan hun deur hing met daarin een fles champagne met een kaartje van een oudere buurvrouw die bekende eerder niet te weten wat het woord gay betekende, maar hen alle geluk toe wenste.

bronnen: Queerty.com / www.HoLeBi.info