donderdag 9 mei 2013

Amsterdam Fetish Pride 2013


               
Donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, begint de Amsterdam Fetish Pride 2013. Tot en met zondag 12 mei viert de hoofdstedelijke leer- en fetish scène een eigen Pride met feesten en evenementen op verschillende locaties in de stad. "Het belooft een spetterend 'Out & Proud' fetishweekend te worden", staat in de aankondiging.

Hoogtepunten zijn onder meer de Recon Full Fetish party op vrijdagavond in de Eagle en XXXLeather met de verkiezing van Mr. Leather Amster- dam 2013 in Club Fuxx op zaterdag (beide clubs zitten aan de Warmoesstraat en beide feesten hanteren een streng deurbeleid met een strikte dresscode).

Naast een BLUF-meeting voor leden en niet-leden in Dirty Dickes (Warmoesstraat) is er een Tweedehands Fetish Vlooienmarkt op zaterdagmid- dag in The Web (Sint Jacobsstraat), een Mask Party. Daarnaast zijn er meerdere meetings en lezingen en maken bekende fotografen fotoshoots van bezoekers in hun eigen outfitjes.

Zaterdag organiseert Club Church in de Kerkstraat het National Fetish Debate. Met deze dagen willen gay-ondernemers in de hoofdstad een breed evenement organiseren en mensen naar Amsterdam lokken. De fetish scene is de laatste jaren veel breder geworden dan de leer- en rubberscene van weleer, bijvoorbeeld met sportswear.

bron: Gay.blog.nl
      

Het Nationale Fetisj Debat in Amsterdam

Tot en met zondag 12 mei is de Amsterdamse leerscène in de ban van Amsterdam Fetish Pride !! Zaterdag 11 mei organiseert Club Church in de Kerkstraat 52 Het nationale Fetisj Debat. "Geil in de Nederlanden, wie, wat, waar, hoezo ?!", vraagt 't persbericht zich af.

Deelnemers aan het debat zijn Gert Hekma, socioloog en schrijver van ABC van perversies, kunstenaar Tom of Holland, Marije Janssen, des- kundige seksualiteit, media en feminisme en Koenraad Vermey, medisch socioloog en beleidsmedewerker.

Het debat in Club Church begint om 16.00 uur, de toegang is gratis. De debatleider is Laurens Buijs, socioloog en promovendus aan de Univer- siteit van Amsterdam (UvA) en actief bij UvA Pride. Gert Hekma is universitair docent homostudies aan de UvA.

bron: gay.blog.nl