dinsdag 7 mei 2013

De Fusie speelt 'As Gay As It Gets' voor uitverkochte zalen


                          
Ruim 650 mensen hebben al genoten of gaan nog genieten van de voorstelling van Theatergroep de Fusie. Alle voorstellingen zijn meer dan uitverkocht. "Zelfs de ingelaste voorstellingen op 27 april en 17 mei waren binnen een week vol", vertelt Gwen de Visser van De Fusie.

Over nog meer extra voorstellingen wordt nog nagedacht. Het stuk is een groot feest met glitters, veren, scherpe teksten en fantastische kle- ding. "En het publiek gaat samen met de spelers uit hun dak".

De Visser: "Het thema van de voorstelling is zeer actueel te noemen, gezien de discussies in binnen- en buitenland over het homohuwelijk en de nog steeds bestaande agressie tegen onder andere homo's. Ondanks het geen stuk met een zware boodschap is, worden deze thema's niet ge- schuwd en naast de hilarische teksten en dansen voor het voetlicht gebracht".

Schrijver en regisseur Robbert Jan Proos spreekt uit ervaring; jarenlang heeft hij voor reportages op Gay.nl homobars en clubs bezocht. Hier kwam hij soms schrijnende verhalen tegen, maar ook heel veel leuke en kleurrijke mensen. Zijn ervaringen heeft hij verwerkt in dit theater- spektakel. Theatergroep de Fusie sluit ieder jaar haar theaterseizoen af met een groot spektakelstuk. In het verleden speelde zij onder meer 'Frankenstein' en 'De Loveboat'.

Jaarlijks speelt De Fusie vier toneelstukken, waaronder één voor kinderen. "Steeds meer en meer mensen weten dat stukken van De Fusie staan voor hoge kwaliteit, fun, enthousiasme en verrassing", besluit De Visser.

Op www.de-fusie.nl staan alle activiteiten van de Hilversumse toneelgroep.

bronnen: Dichtbij.nl / YouTube.com