maandag 6 mei 2013

Het is weer bijna tijd voor de Belgian Pride (HoLeBi Parade België)


                       
Nadat The Belgian Pride in 2012 niet minder dan 70.000 mensen samenbracht in het centrum van Brussel , is er dit jaar op 18 mei een nieuwe afspraak in het hart van België.

Buiten het festieve gedeelte, waar HoLeBi, Trans en hun vrienden feest vieren om zichzelf te mogen zijn, is 'pride4every1' ook drager van een specifieke politieke boodschap. Tijdens deze 18e versie zal The Belgian Pride 'Rainbow Families' centraal stellen.

10 jaar nadat het huwelijk opengesteld is voor mensen van hetzelfde geslacht en 7 jaar nadat de adoptie voor hen is gelijkgesteld heeft het concept familie verschillende vormen aangenomen. Deze diversiteit zal The Belgian Pride extra in de kijker zetten. Dit alles om vooral niet te vergeten welke weg er nog af te leggen valt zodat alle vormen van familie gelijke kansen en rechten hebben.

The Belgian Pride, in samenwerking met VisitBrussels, biedt zijn publiek elk jaar een gevarieerd programma aan. De traditionele parade, een manifestatie die door de stad trekt op een kleurrijke manier en de prideVillage, waar informatie zich vermengt met vertier. Alle ingredienten zijn er voor een feestelijke dag. Opnieuw dit jaar zal het beursgebouw het decor vormen van een schouwspel met vele verrassingen. De nacht zal een veelvoud van mogelijkheden aanbieden die een fantastische feestsfeer garanderen.

PROGRAMMA:
x
11:00 uur => Religieuze Viering rond het thema Rainbow Families - In de OLV Bijstand Kerk op de Kolenmarkt te Brussel - De dienst wordt op- geluisterd door het homo koor Cantarelli.

12:30 uur => Opening Pride Village - met animatie en meer.

14:00 uur => Start LGBT Parade @ Mainstage - HoLeBi- en Transoptocht door Brussel
Traditie getrouw start de optocht met 1 minuut stilte voor de slachtoffers van homofobe en transfobe agressie.

16:00 uur => DJ Set @ Mainstage - met DJ Ouri - 17.00 uur: DJ Dyna Moe - 18.00 uur: DJ Djosh - 19.00 uur: DJ Junior Cortez - 20.00 uur: DJ Andrei Stan - 21.00 uur: DJ Dimitri D Anvers.

22:00 uur => Sluiting Pride Village

22:00 uur => Opening officiele fuiven

 Vanaf 22.00 uur Fabulous Party @ Salle Magdalena - Rue Duquesnoy straat 14 - met sexy dansers, optredens en duizelingwekkende Deejays - voor middernacht betaal je 10,= euro entree, na middernacht 12,= euro.

 Vanaf 22.00 uur Alternative Party - Catclub and Friends @ Wolvengracht 48 - dansvloer en livestage - entree: 10,= euro.

Wees zeker van je toegang - koop je ticket in voorverkoop via de website: www.thepride.be

Meer Info:
x
Website - The Pride:   KLIK HIER
Facebook Pagina:       KLIK HIER

bronnen: The Belgian Pride / www.holebi.info