woensdag 8 mei 2013

Pat Robertson | Homo's kunnen veranderen


                         
Televisiepredikant Pat Robertson heeft voor de zoveelste keer een anti-homo-opmerking gemaakt. Maandag beweerde hij dat homo's hun seksuele oriëntatie kunnen veranderen - net als moordenaren, verkrachters en dieven kunnen veranderen.

Robertson vertelde zijn kijkers over een zaak in Ecuador waar een politicus een homofobe uitspraak deed en schuldig werd bevonden aan het overtreden van de verkiezingscode betreft discriminatie.

"Is 't een haatmisdaad om te zeggen dat iemand zijn seksuele voorkeur kan veranderen ?!", vroeg hij. "Een moordenaar kan veranderen. Een verkrachter kan veranderen. Een dief kan veranderen. Dat is waar het evangelie om draait. Het is geen haatmisdaad".

In maart vergeleek de evangelist homo's en lesbiennes met pedofielen, in de discussie over het toelaten van homoleden en homoleiding tot de Boy Scouts of America. Ook zei hij eerder dat homo's 'bezeten' zijn, dat het mogelijk is om homofilie 'af te leren' en dat de beslissing van de Democratische Partij om het homohuwelijk deel te maken van haar platform 'vernietigend' voor de partij is.
  
bronnen: GayKrant.nl / YouTube.com