maandag 6 mei 2013

HoLeBi-videoparodie op Fins Songfestival-lied grote hit op Internet


                       
Een HoLeBi-videoparodie op Finlands 2013 Eurosongfestival lied is ondertussen al meer bekeken dan het origineel. De videoparodie werd gecreëerd door Dekel Ben Avi en Bastien Venturi en werd gefilmd in 10 landen met meer dan 150 deelnemers. De parodie werd al bijna 150.000 keer bekeken, het origineel 130.000.

Het originele Finse songfestival lied door Krista Siegfrids gaat over trouwen. In de video ontvoerd ze haar toekomstige echtgenoot met hulp van vrienden, op het einde aanvaard hij het om met haar te trouwen. De parodie versie toont een gelijkaardig scenario maar dan met een homo koppel.

In de HoLeBi-parodievideo zitten deelnemers uit Zwitserland, België, Israël, Amerika, Finland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, IJsland, Turkije, Spanje, Zweden en de UK. Een boodschap in de about sectie op Youtube meldt: "Gemaakt met liefde en support van en voor Krista Siegrids, we wensen haar veel geluk tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmo".

In Finland is het homo-huwelijk nog niet legaal. Sinds 2002 zijn er wel legale partnerschappen en sinds 2009 mogen homo en lesbische koppels die een legale partnerschaps relatie hebben de kinderen van de biologische partner adopteren. In maart van dit jaar was er een stemming over het homo-huwelijk dat het nipt niet haalde. Bekijk hieronder het origineel en de videoparodie die ondertussen al erg populair is op YouTube.

bronnen: www.HoLeBi.info / YouTube.com