donderdag 2 juni 2016

Oekraïne | "Oekraïnsche Neo·Nazi's dreigen met 'bloedbad' tijdens Kiev Pride"

Een 'Neo-Nazi' haat groep uit de Oekraïne heeft de homo gemeenschap van het land gewaarschuwd om dit jaar niet mee te lopen met de Kiev Pride Parade.

Leden van de Organization of Ukrainian Nationalists (OUN) beloven degene die wel komen op 'n herhaling van vorig jaar. Toen werd de Pride meteen na de start afgelast omdat deelnemers werden aangevallen door leden van de OUN.
                          
                               
"Onze collega's van de OUN hebben 'n krachtige dreiging geuit richting de organisatie van de Kiev Pride van 12 juni aanstaande. Er zal zich een bloedbad voltrekken", schrijft de woordvoerder van The Right Sector Nationalist Movement ‼ "De organisatie van de Pride heeft nog tijd om de parade niet door te laten gaan".
                              
                                          
Marina Hondam - van de Oekraïnsche regering - heeft aangegeven dat ze absoluut géén herhaling willen van vorig jaar en dat de politie aan- wezig zal zijn om het evenement niet te laten verstoren door leden van de OUN.

Kiev Gay Pride Parade 2015:
Gay Pride in Kiev eindigt in geweld  /  Deelnemers Gay Pride in Kiev zijn belaagd  /  Arrestaties en gewonden bij Gay Pride in Kiev 

bronnen: GayOkay.nl / Twitter.com / YouTube.com