woensdag 1 juni 2016

Amerika · Eurovisie Songfestival | Waarschuwing tegen deelname Songfestival

27-jarige Tyler Oakley waarschuwt de European Broadcasting Union (EBU) om de Verenigde Staten niet toe te laten tot het "Eurovisie Songfestival" 

"In typisch Amerikaanse stijl zouden we 't evenement naar onze hand zetten en het kapotmaken", waarschuwt Tyler Oakley. "Sorry daarvoor" ‼ Hij grapt, maar hij lijkt ook een beetje serieus.

In 'YouTubers React' geeft Tyler Oakley grif toe toe dat hij voor het eerst het Eurovisie Songfestival ervaart. "Ik weet alleen dat het erg Gay is", zegt de auteur, vlogger en kenner van popcultuur. 

Onwetend
De Fine Brothers toonden clips van het Eurovisie Songfestival aan Amerikaanse YouTubers en één Spanjaard: 'Borja Luzuriaga Vázquez' van LuzuVlogs. Hij is de excuus-Europeaan in de video die de Eurovisie Songfestival-cultuur en gewoontes mag uitleggen.

De Amerikanen kennen 't liedjesfestival niet of enkel van horen zeggen. Phil DeFranco legt uit: "Wij noemen onszelf wereldkampioen in compe- tities waarin enkel Amerikanen deelnemen", verwijzend naar de 'World Series Baseball'. Dat is een Amerikaanse aangelegenheid.

Meerdere van de 'YouTubers' geven toe dat ze niets afweten van de rest van de wereld. Ze snappen het niet echt ‼ Ze reageren verrast wanneer ze leren dat ABBA en Céline Dion winnaars van het Eurovisie Songfestival zijn. 

"Yes, Queen"
'What's The Pressure' van Laura Tessoro krijgt alleszins bijval. "Yes, Queen", complimenteert Tyler Oakley de Belgische inzending.  

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com