zondag 29 mei 2016

Jehovah's Getuigen – LHBT's | Jehovah's Getuigen weigeren gesprek met COC

COC Nederland  ‼  →  De Jehovah's Getuigen Nederland willen niet in gesprek met het COC. Dat laat een vertegenwoordiger van de ge- loofsgemeenschap vrijdag per e-mail weten aan COC Nederland ‼ Het COC en het LKP – de koepelorganisatie van de christelijke LHBT- beweging – vinden dit ongelofelijk en pijnlijk.

Het COC vroeg de Jehovah's Getuigen begin mei om een gesprek over het creëren van "een veilig klimaat voor LHBT's" in hun geloofsgemeen- schap ‼ Directe aanleiding was een kinderfilmpje waarin de indruk wordt gewekt dat 'n seksuele gerichtheid of genderidentiteit kan worden veranderd. Naar nu blijkt, willen de Jehovah's Getuigen niet in gesprek.

Ongelofelijk
"Het is ongelofelijk  dat de Jehovah's Getuigen een gesprek over veiligheid van LHBT's uit de weg gaan, terwijl ze normaal altijd met iedereen in gesprek willen over hun geloof", reageren COCvoorzitter Tanja Ineke & LKPvoorzitter Heleen de Boer. "Het is bovendien uiterst pijnlijk voor LHBT's bij de Jehovah's Getuigen".
                        

Diep ongelukkig
COC Nederland werd de afgelopen weken benaderd door diverse LHBT's die zich bij de Jehovah's Getuigen uiterst onveilig voelden ‼ Zo schreef een transvrouw: "Ik voelde me diep ongelukkig. Had daar echt het gevoel dat ik er niet mocht zijn".

Een lid van de Jehovah's Getuigen excuseerde zich in een bericht aan het COC voor het filmpje en beschreef hoe hij LHBT's in de gemeenschap 'diep ongelukkig' heeft zien worden omdat de Jehovah's Getuigen hen de rug toekeerden.

Oproep
De Jehovah's Getuigen Nederland hebben het COC laten weten zich niet te kunnen voorstellen dat LHBT's zich bij hen onveilig voelen ‼ Ze willen daarover dus niet in gesprek met COC, maar eventueel wel met LHBT's uit hun gemeenschap. COC en LKP roepen LHBT's bij de Jehovah's Getui- gen op om het gesprek met hun geloofsgemeenschap aan te gaan en de organisaties bieden daarbij ondersteuning aan.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – COC Nederland / YouTube.com