dinsdag 31 mei 2016

België - Gent – Kleuter Homohuwelijk | Eerste Kleuter Homohuwelijk in België

Kleuter Homohuwelijk    Vertederende beelden uit de trouwkapel van het stadhuis van Gent. Want daar hebben kleuters Titus en Otto elkaar het JA-woord gegeven. Niet voor echt natuurlijk ... want het zijn nog maar kinderen ‼ Maar het was wel het eerste zogenaamde Kleuter Homohuwelijk.

► De Freinetschool De Boomgaard in Gent organiseert regelmatig zogenaamde kleuter huwelijk ceremonies, waarbij dan een jongentje en een meisje spelenderwijs elkaar zogenaamd het JA-woord geven. Beste kleuter vriendjes 'Titus en Otto' vroegen of ze ook mochten trouwen ... maar wel met elkaar ‼ De juf ging akkoord en TV Oost was erbij om vertederende beelden te maken.

Het was trouwens de eerste keer in de geschiedenis van de Freinetschool, en vermoedelijk ook voor het eerst in een Belgische school, dat twee jongentjes het aandurfden om zogezegd met elkaar te trouwen ‼ Een mooi signaal naar alle klasgenoten en bij uitbreiding alle mensen om te la- ten zien dat ook mannen met mannen kunnen trouwen. Om het huwelijk te bezegelen werden vriendschapsbandjes uitgewisseld. Het zogenaam- de huwelijk werd ingezegend door de juf van de klas.

Titus en Otto gaven elkaar een vriendschapsbandje en beloofden elkaar altijd hun snoep te delen.

Zie ook:
Vertederend | "Twee jongetjes geven elkaar JA-woord op kindertrouw"  /  Zevenjarige boezemvrienden geven elkaar 'het JA-woord' 

bronnen:  HoLeBi.info / TV·Oost.be