maandag 30 mei 2016

Schipluiden – Bram Tielen | Studenten pesten 'Homoseksuele huisgenoot' weg

Delft - Schipluiden  →  Een homoseksuele student aan de TU Delft is bijna een jaar lang gepest en genegeerd door zijn huisgenoten. In een uitgebreide Facebookpost beschrijft Bram Tielen hoe de situatie in het huis veranderde toen de huisgenoten erachter kwamen dat hij een vriend heeft.

Na lang zoeken vond Bram Tielen voor de zomer een kamer in het dorp Schipluiden, in de buurt van Delft. "Het was de zondag voor mijn aller- eerste collegedag. Ik zat vol spanning omdat mijn leven als student nu echt zou gaan beginnen", schrijft Bram. Toen hij vervolgens na de vakan- tie zijn intrek in het huis wilde nemen, kreeg hij van zijn nieuwe huisgenoten te horen dat ze hem vies en smerig vonden en gezamenlijk hadden besloten dat Bram moest verhuizen.

Bemiddeling door Brams zus en de huisbaas mochten niet baten. Ook hulp van de Schipluidense wijkagent hielp niet. Wat volgde was een perio- de van treiterijen. Bram werd genegeerd, mocht niet mee-eten en op een dag was zijn deur ingebouwd met dozen ‼ Bram deelt zijn relaas nu in een uitgebreid Facebookbericht.

Verlost
Bram Tielen omschrijft ook hoe hij op 'n nacht bijna werd aangereden ‼ Of dit ook door een van de huisgenoten is gedaan, is niet duidelijk. Vol- gens Bram zou dat 'wel heel toevallig' zijn geweest. Uiteindelijk heeft de eerstejaarsstudent een verklaring van een psycholoog gekregen dat z'n thuissituatie niet goed voor z'n welzijn was ‼ Hij heeft met voorrang een nieuwe kamer gekregen van studentenhuisvester DUWO. "Na bijna een jaar in deze nachtmerrie te hebben geleefd, ben ik nu eindelijk verlost van deze vreselijke huisgenoten".

Het verhaal dat Bram deelde op Facebook is inmiddels duizenden keren gedeeld.

Zie ook:
Delft - Schipluiden | "Student weggepest door huisgenoten om geaardheid"  /  Homoseksuele student 'Bram Tielen' weggepest    
Bram werd weggepest om zijn geaardheid | "Ze zeiden dat ze me vies vonden"  /  Weggepest uit studentenhuis om geaardheid
COC Nederland | "Wegpesten Delftse student is stuitend"  /  COC | "Wegpesten Homoseksuele huisgenoot komt niet vaak voor"
Burgemeester Midden-Delfland keurt pestgedrag om Homosekualiteit af  /  Bram uit Venlo werd weggepest om zijn geaardheid
Een Venlose student werd weggepest om Homoseksualiteit   Delft | 'Homoseksuele TU-student' weggepest door huisgenoten

bronnen: / Facebook.com – Bram Tielen