zaterdag 4 juni 2016

Palm Springs ShortFest | "Nederlandse film 'Buddy' in de race voor een Oscar"

De film Buddy van regisseur Niels Bourgonje is geselecteerd voor het prestigieuze 'Palm Springs International ShortFest' in Californië ‼ Dat heeft producent Edwin Goldman gemeld.

Oscar
Doordat Buddy is geselecteerd voor het festival, dingt de film automatisch mee naar een plek op de shortlist voor 'de Oscars' voor beste korte film. Als Buddy in Palm Spings in de prijzen valt, is de productie verzekerd van een plekje op de shortlist voor de Oscars.

Hoofdrollen
De film, met in de hoofdrollen acteurs Daniel Cornelissen en Tobias Nierop, vertelt over een jongen die de liefde van zijn ex probeert terug te winnen door hem bij te staan tijdens een Hiv-onderzoek.

Heel bijzonder
Op 't Palm Springs International ShortFest, van 21 tot 28 juni, worden meer dan 300 korte films uit meer dan 50 landen vertoond. Het is heel bijzonder dat een Nederlandse productie is verkozen voor de competitie ‼ Buddy zal later dit jaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn als voorfilm in het programma van de Pathé Gay Night en het Gay & Lesbian Summer Film Festival, dat langs verschillende steden toert.


bronnen: LindaNieuws.nl / Kijk.nl – ShowNieuws