maandag 30 mei 2016

België - MGB - Raf Van Puymbroeck | Raf is winnaar 'Mister Gay Belgium' 2016

Vlaanderen  →  Zaterdag 28 mei 2016 vond in Antwerpen de 4de editie van de Mister Gay Belgium verkiezing plaats. Winnaar werd 'Raf Van Puymbroeck' (21) – die daarmee 'Skelte Willems' opvolgt als ambassadeur voor de HoLeBi-gemeenschap  'Raf Van Puymbroeck' zal zich bovendien extra gaan inzetten voor HoLeBi's in de sportwereld.

• Onder andere Vlaams minister-president Geert Bourgeois en minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (beiden N-VA) kozen uit twaalf finalisten een nieuwe Mister Gay Belgium ‼ Mister Gay Belgium 2016: 'Raf Van Puymbroeck', is bachelor lichamelijke opvoeding en woont in Vosselaar. Hij is ook danscoach en docent aan de hogeschool Thomas More in Turnhout. Met zijn deelname wilde hij het beeld van HoLeBi's en Transgenders in de sportwereld aanpassen. Eerder kon je bij HoLeBi.info al lezen dat de campagne van Raf Van Puymbroeck internatio- naal ging.
                                          
        
                                            
Op de tweede plaats eindige de 22-jarige Abdellah Bijat. Deze Gentse student hoopte als openlijke Homo Moslim een duwtje in de rug te geven aan alle andere HoLeBi Moslims ‼ Abdellah Bijat haalde door zijn deelname als eerste Homo Moslim aan een Mister Gay verkiezing in België, zelfs de buitenlandse pers, en verscheen daarbij zowel in het nieuws van een Britse als een Amerikaanse HoLeBi-nieuwssite. Op de derde plaats eindigde de 19-jarige Ignace Vermeulen die jarenlang in de Chiro zat - en merkte dat Uit de Kast komen in de jeugdbeweging toch nog niet zo evident is.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / HLN.be / MrGayBelgium.be / YouTube.com