zaterdag 5 maart 2016

Utrecht - Primeur | "Utrecht krijgt 't eerste Homoverkeerslicht van Nederland"

Utrecht krijgt als eerste gemeente in Nederland een homoverkeerslicht. Vanaf dinsdagavond sieren twee figuurtjes van hetzelfde ge- slacht de lichten voor voetgangers op de kruising Daalsesingel / Knipstraat.

De lichten zijn een vervolg op het regenboog-zebrapad in de Lange Viestraat, eveneens symbool voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

Anders dan dit drukbelopen zebrapad, bevinden de verkeerslichten zich buiten het directe centrum van de stad. Volgens de gemeente Utrecht is voor deze locatie gekozen omdat de speciaal gemaakte lichten hier veilig en met beperkte kosten te monteren waren. Er is in totaal 1200 euro mee gemoeid.

Supergaaf
GroenLinks raadslid Pepijn Zwanenberg verzocht een jaar geleden om de lichten en is enthousiast dat ze er nu daadwerkelijk komen. "Het is misschien een beetje een gekke locatie, die ik ook niet zo goed ken, maar het is supergaaf dat ze er in elk geval komen".

Utrecht heeft al veel langer bijzondere verkeerslichten: bij de Lange Viestraat reguleren rode en groene Nijntjes de overstekende voetgangers.

Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – DUIC.nl 
                               

Dinsdag wordt een primeur in Nederland onthuld: de regenboog-verkeerslichten
Geplaatst door De Utrechtse Internet Courant (DUIC) op zaterdag 5 maart 2016