zaterdag 5 maart 2016

Indonesië - LHBT's – 'Homohaat' | Plotseling groei van Homohaat in Indonesië

Indonesië gold tot voor kort als redelijk ongevaarlijk voor LHBT's. 'Homoseksualiteit' is niet echt verboden, alleen in Atjeh met haar Sharia-wetgeving. Er rustte nog altijd wel een taboe op homoseksualiteit en dat mondt in korte tijd uit tot draconische maatregelen van overheden en felle acties van homohaters ‼  Met name twee militante Moslimgroepen, het Front Jihad Islam (FJI) en het Forum Umat Islam (FUI) hebben het op roze Indonesiërs gemunt.

In de studentenstad Yokya was sprake van een vrolijk en vrij leven, maar nu niet meer  LHBT staat ineens voor alles wat anders is en duikt overal op. Op straat hangen spandoeken met leuzen als "Roei LGBT's uit" en "LGBT is een ziekte".

In Yogyakarta gingen Islamitische knokploegen met motoren de straat op en verstoorden een pro-gay demonstratie  Niemand weet precies waar de homohaat ineens vandaan komt: "een echte aanleiding was er niet". Ineens is er een nationale beweging op gang gekomen die LGBT's van straat verjaagt, min of meer gestimuleerd door maatregelen die autoriteiten de laatste tijd nemen.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Facebook.com – NOS.nl
                         

De homohaat die in Indonesië de kop opsteekt heeft in de stad Yogyakarta een nieuw hoogtepunt bereikt. Spandoeken...
Geplaatst door NOS op vrijdag 4 maart 2016