maandag 29 februari 2016

Zwolle - Homo·horeca – Liquid | Zwolle krijgt weer een Gay·club: "Club Liquid"

Zwolle – 'Club Liquid' ‼  →  Na het sluiten van de 'onofficiële' gaybar Bar Stout en het COC-café, moest Zwolle het helemaal zonder gay uitgaansgelegenheid stellen. Daar komt vanaf aanstaande vrijdag verandering in: dan opent Club Liquid zijn deuren. Een plek waar de hele LHBT-gemeenschap uit de regio terecht moet kunnen. Wij spraken initiatiefnemer Niek lá Mon over zijn plannen voor de nieuwe club.

"Sinds jaren is er al geen roze horeca in Zwolle. De LHBT-gemeenschap had nergens een plek om heen te gaan", zegt Niek. "Terwijl de vraag heel groot is. Ik hoor om me heen dat veel homo's het jammer vinden dat ze vrienden minder zien, omdat ze nergens uit kunnen gaan. Zwolle is een grote, vooruitstrevende stad – ze hadden zelfs een eigen boot op de Canal Parade – en ik vond het belachelijk dat er geen roze horeca was".

Voorlopig zal Club Liquid van donderdag tot en met zondag open zijn. De club zal niet alleen een plek worden om te feesten: "Zaterdag wordt echt de club night en op vrijdag is er ruimte voor evenementen. Denk aan dragshows en bingo, maar ook een porno-avond met Bobbi Eden en een Hollandse avond met Bonnie St. Clair". En knappe koppen van Zwolle en omstreken opgelet. De club gaat ook op zoek naar de 'Face of ... Liquid'. "Dat is iemand die een jaarlang het gezicht van de club zal zijn".

Niek Lá Mon  →  Ook de lokale LHBT-gemeenschap wordt betrokken bij Club Liquid: "We worden geen COC, maar we zullen wel onderdak bieden aan verschillende maatschappelijke initiatieven" ‼, vertelt Niek. "We gaan bijvoorbeeld samen met het COA een speciale avond organiseren voor LHBT-vluchtelingen uit Zwolle, Kampen en Dronten. Zo hopen we dat het makkelijker voor ze wordt om uit de kast te komen en de acceptatie te vergroten. We willen laten zien dat het in Nederland oké is om gay te zijn" ‼

Club Liquid wordt vrijdagavond geopend door Mayday. Vanaf half 10 is het open voor het grote publiek en zullen Jordan Roy (Adlicious), Rachel Kramer (X-factor) en een aantal dragqueens optreden. DJ Kai Bertelsmann (NYX) zal draaien. Hij wordt een van de resident-DJ's van de nieuwe club.

Zie ook:  Zwolle – 'Club Liquid' | "Nieuwe Gay-club in Zwolle"  /  Nieuwe Homobar in Zwolle: "Club Liquid"

bronnen: Gay.nl / Facebook.com – Niek Lá Mon 
                                  

Nog 5 dagen te gaan (thx Kai Bertelsmann for the reminder uhu..) Nog 5 dagen tot Opening Club LIQUID! Niet gedacht dat...
Geplaatst door Niek Lá Mon op zondag 28 februari 2016