donderdag 3 maart 2016

Amsterdam – 'Secret Village' | "De Reguliersdwarsstraat wordt Secret Village"

Een geheim dorpje middenin de stad, vol met groen. Een oase met geveltuinen en een wandelgebied. Er zijn grootse plannen voor de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat.

Dé gay uitgaansstraat van weleer moet weer het hart van de stad worden, een soort oase met geveltuinen, plantenbakken die een voetgangers- gebied afbakenen.

Het resultaat moet een openminded en tolerant winkel- en uitgaansgebied worden met 'n internationale uitstraling. Een verzichtige vergelijking wordt gemaakt met Canal Street in Manchester, dat ook bekend staat om het vele groen.

Secret Village verwijst bovendien naar de verborgen 18e eeuwse grachtentuinen, waar verschillende restaurants een terras hebben.

De officiële opening van de Reguliersdwarsstraat als Secret Village staat gepland voor 13 mei 2016.

Zie ook:
  Amsterdam | "De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam maakt doorstart als Secret Village" ‼

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Reguliers
                                   

Reguliersdwarsstraat will be branded as "Secret Village" - a tolerant and openminded area where people can shop and go...
Geplaatst door Reguliersdwarsstraat op woensdag 24 februari 2016Reguliersdwarsstraat in Amsterdam moet een groene oase worden → genaamd: "Secret Village"

De Reguliersdwarsstraat in Amsterdam is al lang niet meer dé homostraat van Nederland, dus met het oog op de 'Europride' komende zomer kan de straat wel een opkikker gebruiken. 

De straat moet worden omgetoverd in een groene oase, 'schoon en veilig', een rustmoment in de stad"Secret Village"   Verscholen achter de gevels aan de zuidkant ('secret') liggen classicistische 18e-eeuwse grachtentuinen, waar menig restaurant al een terras heeft.

'Village' verwijst naar 't roemruchte roze verleden van de Reguliersdwarsstraat, maar ook naar het besloten karakter van het middendeel ervan. In december werd een begin gemaakt met de aanleg van geveltuintjes en andere groen (bijvoorbeeld langs gevels). 

De groene aankleding van de straat sluit aan bij de Bloemenmarkt op de Singel en de Rode Loper (de nieuwe looproute van het Centraal Station over Damrak, Rokin en Vijzelstraat). Strategisch geplaatste plantenbakken sluiten de uitgaansstraat af van (fiets)verkeer. 

De officiële opening van 'Secret Village' staat gepland op 13 mei 2016.

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com