donderdag 3 maart 2016

Canada – Toronto | "Heteroseksuele man in elkaar geslagen door Homofoben"

In de Canadese stad Toronto werd een heteroseksuele man het slachtoffer van homofoben. Sheng Hua Yan, werd in elkaar geslagen omdat men dacht dat hij homo is. Het is niet de eerste keer dat een hetero het slachtoffer werd van homofoben, eerder gebeurde dit ook al in de VS, de UK en elders.

Sheng Hua Yan vertelt dat hij aan het winkelen was en toen op twee onbekende mannen botste die hem vroegen of hij homo was  Toen hij neen antwoordde, zei één van de mannen dat hij er toch wel homo uit ziet. De andere man greep Yan toen bij het haar en sloeg hem waarna Yan op de grond viel waarna hij nog enkele klappen kreeg. Toevallig kon erger worden voorkomen omdat een voorbijganger vroeg wat er aan de hand was en de twee daders wegvluchten.

Sheng Hua Yan zegt dat het de eerste keer is dat hij slachtoffer werd van een haatmisdaad, en dat hij hoop dat het de laatste keer was. Ook vertelt hij dat hij een belangrijke les heeft geleerd, namelijk dat slachtoffers van homofobie niet altijd HoLeBi zijn, en dat er nog steeds teveel haat tegenover homo's, lesbiennes en biseksuelen is, voornamelijk ontstaan vanuit vooroordelen over hoe een man er uitziet als hij homo is ‼

De politie is een onderzoek gestart naar de daders.

bronnen: HoLeBi.info / CityNews.ca