woensdag 28 oktober 2015

Amsterdam - Roze Lieverdje 2016 | "Nominatie Roze Lieverdje 2016 geopend"

Amsterdam – Voor de zesde keer organiseert RozeLinks samen met GroenLinks Amsterdam de verkiezing van het Roze Lieverdje. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een Amsterdammer of initiatief, voor zijn of haar verdiensten in de strijd voor seksuele diversiteit en homo-emancipatie. Tot 10 januari a.s. kunnen Amsterdammers kandidaten voordragen. 

Op Valentijnsdag vindt de uitreiking plaats bij het Lieverdje op het Spui. De jury, bestaande uit negen vooraanstaande GroenLinkse LHBT's, zal op 20 januari bekendmaken welke vier kandidaten genomineerd worden. Op dat moment wordt de publieksverkiezing op internet geopend. De publiekskeuze telt voor de helft mee in de uitslag van de uiteindelijke winnaar.

Amsterdammers kunnen kandidaten voor het Roze Lieverdje tot 10 januari 2016 aanmelden. Via www.RozeLieverdje.nl is het mogelijk de kandidaten of initiatieven voor te dragen, met daarbij een korte motivatie.

Eerdere winnaars van het Roze Lieverdje waren:
   Lady Galore (2014)   
   Dolly Bellefleur (2012)
•   De vrijwilligers van discotheek 'De Trut' (2010)
   Karin Spaink (2008)
   Pater van Kilsdonk (2006)

Samen met de homogemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBT's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt de homo-emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje. Op de website www.rozelieverdje.nl is meer informatie te vinden.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com


     ◄  In 2014 won Lady Galore het Roze Lieverdje