vrijdag 30 oktober 2015

PvdA - Ahmed | Asielzoekers langs bij: Homo's, Feministen en Verzetsmuseum

Asielzoekers die in ons land arriveren, moeten de Nederlandse normen en waarden 'beleven en ervaren'. Daarvoor moeten zij langs bij het Verzetsmuseum, een feministisch maandblad en homobelangenorganisatie COC.

Dat bepleitte PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch (integratie en inburgering) gisterenavond op Radio 1 (inclusief een geluidsfragment). Enkel Nederlandse taalles vanaf dag één in ons land is volgens hem niet voldoende. 

Motivatie en kracht
Als asielzoekers net hier zijn, hebben zij veelal motivatie en kracht, aldus Ahmed Marcouch. Na een half jaar wachten in een asielzoekers-centrum zijn sommigen passief gemaakt. Marcouch wil die motivatie aan het begin benutten om ervoor te zorgen dat de nieuwkomers Nederlandse waarden meekrijgen, en dan niet van 'een blaadje', maar door eigen beleving.

"Een bezoek aan Opzij moet duidelijk maken hoe belangrijk de gelijkwaardigheid van man en vrouw is in Nederland en welke strijd ervoor gevoerd is. Het inzicht in het Nederlandse heden moet worden vergroot door het verleden te leren kennen. Tijdens een excursie naar het Verzetsmuseum kan worden uitgelegd waarom antisemitisme 'onacceptabel' is in Nederland", aldus Marcouch.

Extra geld noodzakelijk
De PvdA'er noemt het onvermijdelijk dat inburgering extra geld gaat kosten als staatssecretaris Dijkhoff (Asiel) zijn plannen opvolgt. Maar 'het is noodzakelijk', zegt hij. "Anders krijgen we later spijt". Volgens Marcouch is een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer voor aanpassing van het huidige inburgeringsbeleid.

Zie ook:
  Ahmed Marcouch: "Asielzoekers moeten COC, Opzij en Verzetsmuseum bezoeken"      
   PvdA–Kamerlid 'Ahmed Marcouch': "Asielzoekers moeten langs bij COC Nederland"
   PvdA'er "Ahmed Marcouch" wil dat asielzoekers langs Homo-organisatie COC gaan
bronnen: RTL·Nieuws.nl / ANP.nl / Radio1.nl / YouTube.com