vrijdag 30 oktober 2015

Amsterdam - 29 oktober '15 – Winq Awards | Verslag: Winq Autumn Ball 2015

Amsterdam  →  Op donderdag 29 oktober vond de succesvolle eerste editie van het 'Winq Autumn Ball' plaats in het onlangs geopende W Hotel in Amsterdam. Tijdens een black-tie evenement reikte het gay minded magazine vier awards uit aan personen die op toonaan- gevende en unieke wijze verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. 

Grote winnaars van de avond waren Joop van den Ende (Winq Culture Award), Jan Taminiau (Winq Fashion & Design Award), Joep Lange (Winq People Award) en Jelle Brandt Corstius (Winq Travel Award). Het Autumn Ball werd geopend door wethouder van diversiteit Simone Kukenheim, de presentatie van de avond lag in handen van Margriet van der Linden. Winq magazine vierde met het Autumn Ball zijn 10-jarig bestaan.

De pijlers van Winq magazine (people, culture, fashion & design en travel) vormden de basis voor het belonen van de vier winnaars. Edwin Reinerie, hoofdredacteur Winq: "Juist in deze tijd is het noodzakelijk om personen die kleur geven aan onze maatschappij en mensen die in voor- en tegenspoed durven te innoveren, erkenning te geven".

Reden genoeg voor o.a. Viktor & Rolf, Boris Dittrich, Wende Sneijders, Johan Kenkhuis, Sylvana Simons, Wouter Hamel en Freek Bartels om het gala bij te wonen.

Winnaar Joop van den Ende: "Ik ben erg trots op deze award. Ik vind het heel belangrijk dat gelijkheid van iedereen gewaarborgd wordt. In Nederland zijn we ver. Af en toe vergeten we het weer maar het is belangrijk om iedereen erop te wijzen dat er eigenlijk geen verschillen zijn. Het is ook belangrijk dat op goede posities, homoseksuele mannen en vrouwen hun talenten kunnen showen. Ik ben er een voorstander van, alleen in het vak dat ik beoefen, theater en televisie, zijn er natuurlijk erg weinig homoseksuele personen aanwezig maar ik zal mijn best doen in de toekomst om daar verbetering in aan te brengen".

Naast de Winq Awards, reikte Workplace Pride (een aan Winq gelieerde non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die gay diversity hoog in het vaandel dragen.

Over Winq magazine
Winq magazine is het leading opiniërende lifestyle magazine voor gay mannen met een eigentijdse mindset. Het tijdschrift verschijnt sinds oktober 2005 als gedrukt glossy, maar ook als digitaal magazine. Daarnaast kan iedereen dagelijks terecht op de gratis app met courant nieuws. Winq international, de wereldwijde editie van Winq, is verkrijgbaar in 32 landen en is een van de drie van oorsprong Nederlandse titels die wordt verspreid door de internationaal vermaarde Condé Nast.

De jubileumeditie van Winq ligt vanaf vrijdag 30 oktober 2015 in de winkel ‼

Winq Autumn Ball 2015 – Winq Awards      De "Jury Rapporten"
                  
Joep Lange  →  Winnaar Winq People Award
Wereldwijd was Joep Lange invloedrijk vanwege zijn kennis op het gebied van hiv en aids. Lange deed actief onderzoek naar een medicijn tegen hiv en maakte zich sterk voor het beschikbaar stellen van hiv-mediactie in ontwikkelingslanden. Inmiddels hebben miljoenen mensen daar tegenwoordig toegang toe. Met zijn dood verloor de wereld een betrokken, bevlogen professional. De jury heeft daarom unaniem besloten Joep Lange de Winq People Award postuum te geven vanwege zijn goede werk.

Joop van den Ende  →  Winnaar Winq Culture Award
Samen met zijn vrouw Janine Klijberg richtte Joop van de Ende de VandenEnde Foundation op, dat jaarlijks 9 miljoen euro schenkt aan creatieve en culturele initiatieven, jong talent ondersteunt en cultuureducatie bevordert. Hiervoor wil de jury Joop van den Ende daarom belonen met de Winq Culture Award. Want net als Joop draagt Winq het Nederlandse culturele erfgoed een warm hart toe.

Jan Taminiau  →  Winnaar Winq Fashion Award
Wie Jan Taminiau zegt, zegt Máxima. Zij droeg eerst Taminiau’s alom bekende PTT postzak-outfit en later die iconische blauwe jurk tijdens de inhuldiging van de koning. Met zijn ambachtelijk gemaakte kleding en stoffen die met verfijnde technieken tot stand komen, voegt Taminiau zijn eigen stijl toe aan het Nederlandse modebeeld – eentje die tot ver over de grenzen op waardering kan rekenen.

Jelle Brandt Corstius  →  Winnaar Winq Travel Award
Jelle Brandt Corstius reist door de bizarste gebieden ter wereld. Hij verdiept zich in de mensen, stapt huiskamers binnen en wordt één met de cultuur. Dat levert fraaie inkijkjes op in levens van mensen die dankzij Jelle ondanks hun vaak troosteloosheid ook een glimlach of een sprankje hoop laten zien. Hij laat zien wat nergens anders in Nederland op televisie te zien is en dankzij hem weten we hoe anders het lot je ook had kunnen treffen.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / SchoonDenBoer.nl – Jan Schoon & Martijn den Boer / Fotografie: Hans Reinerie / MVS.nl / YouTube.com