woensdag 21 oktober 2015

Winq Magazine - Jubileum - 10 jaar | Winq bestaat deze maand alweer 10 jaar


10-jarig Jubileum → Winq magazine bestaat deze maand tien jaar. Het verschijnen van de 72e editie van het gay minded magazine is een mijlpaal en daarom viert Winq Magazine op 29 oktober zijn tienjarig jubileum met de eerste Nederlandse editie van het Autumn Ball.

Tijdens een black-tie evenement in het onlangs geopende W Hotel in Amsterdam reikt Winq awards uit aan vier personen die op toonaangevende en unieke wijze een verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. Het Autumn Ball wordt een jaarlijks terugkerend event.

In Londen vond het Spring Ball, gekoppeld aan de internationale Winq editie al eerder plaats. Maar nu heeft de Nederlandse Winq zijn eigen versie: het Autumn Ball. In vier categorieën – de pijlers van Winq – worden vier Winq Awards uitgereikt.

De categorieën en genomineerden:
People:  Frans Timmermans, Joep Lange (postuum) en Boris Dittrich.    
Culture:  Joop van den Ende, Erwin Olaf en Ivo van Hove.
Fashion & Design:  Jonathan Christopher, Marcel Wanders en Jan Taminiau.
Travel:  Spuiten en Slikken op Reis, Rob van Helvoort (Midden-Oosten Reizen) en Jelle Brandt Corstius.

Oprichter en hoofdredacteur Edwin Reinerie: "Ik ben trots dat Winq in tien jaar tijd is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse gay magazine met een bewezen internationale kwaliteit. Het magazine is nu echt volwassen geworden en daarom kunnen wij met recht en reden tijdens ons Autumn Ball een viertal Winq Awards uitreiken aan de vrijzinnige denkers en smaakmakers van Nederland. Nu al merken wij hoe nerveus de genomineerden zijn, over hun kansen op zo'n prestigieuze publieksprijs".

Op het Autumn Ball worden nog meer awards uitgereikt. Naast de Winq Awards, reikt Workplace Pride (een met Winq bevriende non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die gay diversity hoog in het vaandel dragen.


bronnen: Winq.nl / YouTube.com