vrijdag 23 oktober 2015

Voormalig GroenLinks-kamerlid 'Tofik Dibi' komt dan toch eindelijk Uit de Kast

Stiekem wisten we het natuurlijk allang maar nu is het dan eindelijk zover: voormalig GroenLinks-kamerlid Tofik Dibi (34) is in een interview met de Volkskrant – naar aanleiding van zijn boek 'Djinn' – openhartig over zijn geaardheid.

Dibi durfde niet uit de kast te komen vanwege de angst dat hij (mogelijk) zijn multiculturele achterban zou kwijtraken. Als voorvechter voor multicultureel Nederland was de politicus angstig dat mensen 'met een buitenlandse achtergrond' niet naar hem zouden luisteren wanneer zij zouden weten dat hij homoseksueel is.

Tijdens zijn politieke carrière kreeg Dibi veelvuldig de vraag of hij op mannen óf vrouwen viel, iets waar hij behendig omheen sprak. Ook vertelt hij over zijn dubbelleven: "De stiekeme afspraakjes die niet altijd even goed afliepen". 

"Als ik alleen wilde praten en geen seks wilde, schrok de ander soms zo dat de ontmoeting eindigde met agressiviteit en intimidatie. Ik heb blauwe plekken, bloedneuzen en bloedlippen altijd goed weten te camoufleren", aldus het ex-kamerlid. Ook werd hij, tijdens zijn eerste mei-reces in New York, tijdens een afspraakje neergeslagen en seksueel misbruikt.

Zie ook:

bronnen: GossipGay.nl / Volkskrant.nl / YouTube.com