zondag 18 oktober 2015

Amsterdam Lowlanders | Rugbyers gaan weer uit de kleren voor een kalender

Amsterdam – Het homo- en heterovriendelijke Amsterdamse rugbyteam Lowlanders heeft vrijdagavond wederom een naaktkalender gepresenteerd. Met de verkoop van de kalender hoopt het team voldoende financiĆ«le middelen te vergaren om volgend jaar af te kunnen reizen naar de Verenigde Staten om daar deel te kunnen nemen aan het wereldkampioenschap rugby voor gay teams.

Het is niet voor het eerst dat de Lowlanders geheel uit de kleren gaan om activiteiten van de club te financieren. Een jaar geleden werd ook al een niets verhullende kalender uitgebracht. Door alle mediaophef toen werden de mannen uitgenodigd om tijdens een live uitzending van het VARA-programma DWDD nogmaals in adamskostuum te verschijnen.

Het thema van de kalender voor 2016 is 'The Edge of Amsterdam'. De rugbyers werden dan ook gefotografeerd op enkele minder bekende plekken van de stad. Zo waren onder meer de NDSM-werf en Station Sloterdijk het toneel van de naakte krachtpatsers. Hoeveel kalanders verkocht moeten worden om het team in de zomer van 2016 te laten afreizen naar het WK is niet bekend.

Het gay rugbyteam Lowlanders, het enige heterovriendelijk team van Nederland, is onderdeel van de Amstelveense Rugby Club (ARC) en bestaat sinds 2003. 

De kalender kan je hier bestellen:  Amsterdam Lowlanders – Kalender 2016


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Zie.nl – ZoomIn.tv