zaterdag 16 mei 2015

Zondag 17 mei 2015 - IDAHOT | Internationale Dag tegen Homo- & Transfobie

Zondag 17 mei is Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie: IDAHOT. Op 17 mei 1990 schrapte de Wereldgezondheids- organisatie WHO homoseksualiteit van de International Classifications of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening. In 2003 organiseerde de Canadese Fondation Émergence een dag tegen homofobie. Sinds 2005 wordt de dag – als IDAHOT -ook in andere landen gehouden.
 
Sinds een paar jaar is de aandacht niet alleen gericht op discriminatie van homo's en lesbiennes, maar ook op bi's en transgenders. Tonen LHBT's op Gay Prides en Roze Zaterdag hun trots, op IDAHOT ligt de focus op homo-, bi- en transgenderhaat. Jaarlijks worden op en rondom deze dag verschillende activiteiten georganiseerd: Zie de website van Gay & Lesbian Switchboard.
 
Zaterdag rijdt een Roze Limousine door het land, georganiseerd door 24 organisaties, waaronder NOC*NSF, de politie, gemeenten en belangenorganisaties als het COC, ANBO en GUTS. De roze limousine is een initiatief van Roze 50+ in samenwerking met andere landelijke Gay-Straight Alliances. De wagen komt naar drie Regenboogsteden: Amersfoort, Utrecht en Rotterdam.
 
Zie ook: 
 
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com