woensdag 13 mei 2015

17 mei – IDAHOT – 'EGPA' | "Europese politie maakt vuist tegen Homofobie" ‼

Komende zondag is het de 'Internationale Dag tegen de Homofobie'. De European Gay Police Association (EGPA) heeft een bijzondere video opgenomen om hun statement kracht bij te zetten: "Gelijkheid voor de hele LHBT-gemeenschap".

De video is voor het eerst vertoond in Budva, Montenegro. Daar kwamen op 11 mei meer dan 230 vertegenwoordigers van LHBT-belangenorganisaties bijeen, om de aftrap te geven voor komende zondag.

De EGPA heeft niet eerder een videostatement gemaakt. Ze roepen op tot meer gelijkheid in heel Europa, en voor nieuwe normen waarbinnen homoseksuele politieagenten beter worden beschermd.

Op dit moment is de EGPA in twaalf landen actief: Nederland, België, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Noorwegen, Ierland, Spanje en Zweden.

Wereldwijd zijn er 73 landen waarin homoseksualiteit op de een of ander manier gecriminaliseerd is. De EGPA vindt dat de politie er is om mensen en hun rechten te beschermen. In alle landen zou de politie aan de kant moeten staan van LHBT's.

Zie ook:  Europese politie strijdt tegen Homofobie  /  Europese LGBT-politievereniging strijdt tegen Homofoob geweld

bronnen: Winq.nl / YouTube.com